donderdag 24 januari 2013

Verpleegkunde student wordt YouTube-hit

Student verpleegkunde Jeroen Vissers maakt al geruime tijd fitnessvideo's waarin hij fitnessoefeningen demonstreert en tips geeft over voeding en beweging. De video's zijn te bekijken op YouTube en zijn populair.
Eind vorig jaar kreeg hij een telefoontje van Google met de vraag of hij een week lang getraind wilde worden door YouTube in Londen. Hij bleek uitverkoren als winnaar van de NextUp-competitie, samen met 24 andere Europese YouTube-talenten. Google wil hun stimuleren carrière te maken via YouTube.

Google is een jaar geleden een ander algoritme gaan gebruiken om de populariteit van video's te meten. Ze kijken niet meer welke video's het meest worden aangeklikt, maar of een video tot het eind bekeken wordt. Dat zijn namelijk de echt goede video's. Daarom werd Jeroen benaderd.

De YouTube-held is drie jaar geleden begonnen met zijn filmpjes. Hij bekeek wel eens sportfilmpjes op de site, en besloot het ook zelf eens te proberen. Zijn doel is om met zijn kanaal Jerome Fitness mensen te inspireren om gezonder te leven. Met zijn persoonlijke verhalen (in het Engels) legt hij miljoenen kijkers uit hoe ze het beste hun lichaam kunnen 'onderhouden'. Vissers studeert nog verpleegkunde aan Avans Hogeschool, maar hij zou ook wel zijn beroep willen maken van het geven van fitnessinstructies.

 
Meer informatie:Bron: Computeridee nr. 3 (15-29 januari 2013); p. 64

Geen opmerkingen:

Een reactie posten