dinsdag 25 januari 2011

Tijdschrift Huisarts en Wetenschap online

Het tijdschrift Huisarts en Wetenschap heeft zijn artikelen van de afgelopen 10 jaar full-text op internet gezet. Een schat aan informatie voor studenten verpleegkunde of fysiotherapie die in het kader van evidence-based practice op zoek zijn naar goede wetenschappelijke artikelen.
Groot voordeel van dit tijdschrift is dat het wetenschappelijke artikelen (bijv. Cochrane reviews) bespreekt in het Nederlands, met een link naar het oorspronkelijke (vaak Engelstalige) artikel.

Een gedeelte van de artikelen is voor iedereen toegankelijk en een gedeelte alleen voor abonnees. Omdat we in Xplora een abonnement hebben op de papieren versie van het tijdschrift, hebben we ook toegang tot het besloten gedeelte voor abonnees. Wordt er dus om een inlogcode gevraagd, kom dan even langs bij de oranje informatiebalie in Xplora, dan helpen we je aan de volledige versie van het artikel.

Via het tabje archief op www.henw.nl kan gezocht worden op titel, auteur, jaar en nummer.

Ook is het mogelijk om je via een rss-feed te abonneren op nieuwe artikelen uit Huisarts en Wetenschap.[www.gezondheid.plusonline.nl]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten