woensdag 5 januari 2011

Nieuwe versie van Cochrane Review

Ik ben op zoek naar het artikel 'Oestrogenen bij vrouwen met urine-incontinentie' - het zou een Cochrane Review zijn en gepubliceerd in het tijdschrift Huisarts en Wetenschap (nr. 10, 2003).

In het archief van het tijdschrift Huisarts en Wetenschap is dit artikel te vinden, maar het blijkt een samenvatting van het Review. Het bevat een verwijziging naar het origineel:

Moehrer B, Hextall A, Jackson S. Oestrogens for urinary incontinence in women (Cochrane Review). In: The Cochrane Library, Issue 2, 2003. Oxford: Update Software.

Als je zoekt op bovenstaande titel in de Cochrane Database vind je niet dit artikel, maar: 'Oestrogen therapy for urinary incontinence in post-menopausal women' uit 2010.

Hoe zit dat?

Het artikel uit 2010 blijkt een nieuwere versie van het artikel waarnaar ik op zoek ben, maar omdat het door mij gezochte artikel blijkbaar zo verouderd is en men niet wil dat de gegevens uit dit artikel gebruikt worden, is het 'verdwenen' in het archief.
Bij het artikel is een optie 'protocol and previous versions'(linker frame - helemaal onderaan). Als je hierop klikt zie je o.a. de oorspronkelijke (verouderde) versie van het artikel.

N.B.
Als je het artikel in PubMed had gezocht op de titel "Oestrogens for urinary incontinence in women" en had doorgeklikt naar de fulltext versie van het artikel, had je in de Cochrane Database het artikel gevonden met (Archive) achter de titel en bovenin het scherm de opmerking: This is not the most recent version of this article. See the available Other Versions.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten