woensdag 13 juli 2011

Pubget zoekt in pubmed en toont beschikbare PDF direct

Gevonden op het internet: www.pubget.com.

Aldus Pubget: dokters zijn teveel tijd kwijt zijn met alleen al het doorklikken naar de fulltext van artikelen die ze in Pubmed vinden. Deze geluiden klinken ook wel eens door tijdens zoekinstructies aan de AGZ studenten.
Bij Pubget dachten ze: Dat kan sneller!

Pubget maakt gebruik van de gegevens in pubmed maar toont direct de PDF indien beschikbaar.


Ik voer een een quick and dirty zoekactie uit op "pre operative shaving wound infection" in zowel Pubmed als Pubget. Resultaat is respectievelijk 8 treffers en 15 treffers.
Ik ben verbaasd over het verschil in opbrengst. Is er door Pubget een databank aangeboord die Pubmed nog niet heeft ontdekt? Nee, daar lijkt het niet naar. In Pubget zijn 7 extra artikelen gevonden die keurig in Pubmed zitten, maar die daar niet boven komen drijven met mijn zoekvraag.

Ik heb geen idee waarom pubget dit artikel als antwoord geeft op mijn vraag. Ik heb een artikel geopend en vond de zoektermen niet terug in de MeSH, alsook niet in de fulltext van het artikel.

Ach, als je haast hebt, is het een leuke snelle manier om iets full text te vinden.

En dat af en toe een uitgever een PDF verplaatst op zijn website en je dus weer extra moet klikken om full text te verkrijgen, vergeef ik Pubget maar. Je kunt in ieder geval melding maken van deze "fout".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten