woensdag 11 juni 2014

Medische apps deel 3 : winnende health apps 2014Uit een lange lijst van genomineerde medische apps zijn de app EHBO van het Rode Kruis en de Constamed Pro gekozen als de winnaars van de Health App Award 2014. De Constamed PRO won de prijs in de categorie apps voor zorgverleners. De app EHBO won in de categorie apps voor patienten en kreeg ook de publieksprijs.


Constamed voor professionals is een app voor huisartsen waarmee zij vragen kunnen beantwoorden van patiënten. De app houdt de ‘huis-, tuin- en keukenklachten’ uit de wachtkamer. Hierdoor is er meer tijd in de praktijk voor urgentere vragen. Bovendien hoeven deze minder urgente vraagstellers ook niet te wachten.
Beschikbaar voor Android en IOS (Ipad, Iphone)
Kosten: gratis

Slechts 3,2 procent van de Nederlanders heeft een geldig EHBO-diploma. Het Rode Kruis heeft daarom de EHBO-app gelanceerd. Die is bedoeld om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot EHBO-kennis. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders hebben de EHBO-app van het Rode Kruis gedownload op hun smartphone.De eerste hulp app helpt in geval van allerlei soorten nood: hartstilstand, vergiftiging, verslikking en talloze andere problemen. Daarnaast toont de app een overzicht van alle AED's en huisartsenposten in de buurt.
Beschikbaar voor Android en IOS (Ipad, Iphone)
Kosten: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten