vrijdag 29 november 2013

In PubMed je zoekresultaten opslaan (MyNCBI en export naar Refworks)

Als je voor je literatuuronderzoek gaat zoeken in PubMed en je zoekacties en gevonden literatuur wilt opslaan, maak dan eerst een account aan voor MyNCBI in PubMed:Je kunt eventueel je Google-account gebruiken of een nieuwe account aanmaken:Sla je PubMed-zoekacties op met Save search. Vink geschikte artikelen aan en kies 'send to' Collections of My Bibliography.
Gebruik 'Send to' Citation Manager als je een artikel wilt exporteren naar Refworks.
In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd welke stappen je daarvoor moet zetten:


vrijdag 1 november 2013

Waar vind je in Xplora tijdschriften over gezondheidszorg?

Xplora heeft abonnementen op een groot aantal tijdschriften op het gebied van verpleegkunde, geneeskunde en fysiotherapie.


We hebben nog steeds papieren tijdschriften, maar het aantal online abonnementen groeit gestaag.
De papieren tijdschriften over gezondheidszorg vind je in Den Bosch op de derde verdieping en in Breda op de tweede verdieping. De lopende jaargangen staan los van de ingebonden (oudere) jaargangen.
Tijdschriften worden niet uitgeleend, maar je kunt wel gratis een scan maken van artikelen.

Als je wilt weten welke papieren tijdschriften we in huis hebben, raadpleeg dan de Xplora-catalogus (gebruik de optie 'titelwoorden: tijdschrift).
Als je wilt weten welke online tijdschriften we in huis hebben, kijk dan op de Xplora-site onder het kopje 'databanken en links' of gebruik de A-Z lijst op de startpagina van Kaluga.