donderdag 21 februari 2013

Anatomie van het bewegingsapparaat in Xplora

Als studente fysiotherapie vielen de anatomielessen Vivian van Os (22) zwaar. Om grip te krijgen op de materie, maakte zij voor zichzelf een overzichtelijke beschrijving van het bewegingsapparaat.
Niet alleen haar mede-studenten waren enthousiast over deze indeling, ook uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum toonde belangstelling en heeft het boek inmiddels uitgegeven.

In de meeste anatomieboeken wordt een indeling gebruikt die gebaseerd is op regio en op de spieren die in deze regio worden aangetroffen. Het leek Vivian het functioneler om de spieren in te delen naar de bewegingen die ze in een gewricht kunnen veroorzaken. Daarom ontwikkelde ze een ordening, waarin ze alle spieren die dezelfde beweging maken onder elkaar zette.
Met behulp van ruim 130 anatomische illustraties wordt de ligging van de spieren duidelijk gemaakt.

Anatomie van het bewegingsapparaat in beeld / Vivian van Os ; onder red. van Ad Zuidgeest.Uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum, 2012

Klik hier voor de beschikbaarheid van het boek in XploraWist je dat Xplora behalve bovenstaande titel, nog meer boeken over de anatomie van het bewegingsapparaat in de collectie heeft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten